PAARDENTAXI

Professioneel en veilig paardentransport, vanuit liefde voor paarden.

Voor al uw paardenvervoer naar en van…

 • Keuring
 • Aan- of verkoopadres van het paard
 • Vakantieadres of paardenpension
 • Wedstrijd of event
 • Training of cursus adres
 • Nieuwe stal
 • Buitenrit locatie
 • Paardenarts of -kliniek
 • Andere situaties? Contact ons

Bent u op zoek naar veilig en comfortabel paardentransport met focus op het welzijn van uw paard? De standplaats van Paardentaxi Kwant is in Schoorl (Noord-Holland) en onze service verleend zich door de hele Benelux.

Zorgeloos uw paard van A naar B

Veiligheid voorop

De veiligheid van uw paard staat bij Paardentaxi Kwant op nummer 1. Renske Kwant is een rustige chauffeur die elke rit goed voorbereidt. Ze kiest altijd de optimale route, niet perse de snelste of kortste. De paardentrailer is geselecteerd op veiligheid en via een camera houdt Renske de paarden tijdens de reis goed in de gaten.

Profesioneel paardentransport

Renske Kwant heeft niet alleen 10 jaar ervaring met paardentransport over de hele wereld, ze is ook gediplomeerd Instructeur Paard & Gedrag. Met een stabiele Ford Transit en een ruime, lichte en extra hoge 2-paards Bücker Careliner paardentrailer bent u verzekerd van professioneel vervoer van uw paarden.

Vanuit liefde voor paarden

Renske Kwant is vanaf jonge leeftijd opgegroeid met paarden en deelt haar enorme paardenpassie graag met andere paardenliefhebbers. Haar inzichten als paardentrainer komen goed van pas bij paardentransport. Renske neemt altijd de tijd voor elk paard en opereert vanuit zachtheid en liefde. Het welzijn van uw paard staat altijd voorop bij Paardentaxi Kwant.

Waarmee worden u en uw paard vervoerd?

In het kort:

 • U kunt comfortabel meerijden – Stabiele Ford Transit bus met 5 zitplaatsen
 • Veilig vervoer voor 2 (grote) paarden – Bücker Careliner M trailer met ruim 1400 kg laadvermogen
 • Volledige hoofdvrijheid voor uw paard(en) – Binnenhoogte 239 cm
 • Gemakkelijker paarden laden – Laadklep met zeer lage instap voorzien van rubber antislip latjes. Licht interieur en panoramadak
 • Comfortabel voor uw paard – Bücker “Body-Protect” chassis voor optimale wegligging
 • Uw paard veilig onderweg – Via een camera in de trailer houdt Renske de paarden onderweg goed in de gaten

De combinatie bestaat uit een ruime en sterke en stabiele Ford Transit met 5 zitplaatsen. Ideaal om de verkeerssituatie goed te kunnen overzien. Deze Transit trekt de volgeladen trailer met gemak.

Met daarachter een Bücker Careliner M, met een laadvermogen van ruim 1400 kg. En een binnenhoogte van 239 cm. Hierin kunnen 2 grotere paarden met gemak vervoerd worden. En dit betekent volledige hoofdvrijheid voor uw paarden.

Het lichte interieur en het ruime panorama raam, maken het gemakkelijker voor paarden om te laden. Door het Bücker “Body-Protect” chassis heeft de trailer een optimale wegligging tijdens alle wegomstandigheden. Comfortabeler kan uw paard bijna niet worden vervoerd.

Paardentaxi Kwant bus en paardentrailer

Extra ruime, hoge en lichte 2 paards Bücker Careliner met extra grote verzorgingsdeur. Zeer ruime zadelkamer. En groot panoramaraam voorin. Schokdempers aan alle wielen voor extra reiscomfort van de paarden.

Wie vervoert uw paard? Ontmoet de chauffeuse

Renske Kwant met paard

Paardentaxi Kwant wordt bestuurd door Renske Kwant, paardentrainer en -liefhebber in hart en nieren. Ze groeide vanaf jongs af aan op met paarden en bracht al haar vrije uurtjes op de manege door.

Later mocht Renske in totaal 10 jaar ervaring opdoen in de paardentransport. 6,5 jaar over de weg en 3,5 jaar door de lucht, ze reisde de hele wereld over.

Tegenwoordig is Renske gediplomeerd Instructeur Paard & Gedrag en zit ze achter het stuur van haar eigen paardentaxi. Ze zorgt dat paarden veilig, comfortabel en zo fit mogelijk aankomen op de plaats van bestemming.

Even kennismaken of een offerte aanvragen? Contact Renske »

Vergunningen, bewijzen, diploma’s en ervaring

Renske van Paardentaxi Kwant is in het bezit van:

 • Getuigschrift van Vakbekwaamheid veetransport
 • Vervoerdersvergunning NVWA
 • Rijbewijs BE (sinds 2012)

Renske’s diploma’s en ervaring:

 • Diploma Instructeur Paard en Gedrag (opleiding van Annemarie van der Toorn)
 • 6,5 jaar paardentransport over de weg
 • 3,5 jaar begeleider (groom) van vliegtransport met paarden over de hele wereld
 • Ervaring met verzorgen van paarden op privé- en pensionstallen

Onze klanten aan het woord

“Op zondag 19 september zijn we door de paardentaxi opgehaald voor een strandrit. Renske was keurig op tijd met een nette ruime trailer. Ze heeft genoeg ervaring met paarden om wat tips and tricks te geven bij het laden. Wij hebben een uur heerlijk kunnen rijden op het strand en zijn vervolgens door Renske weer netjes thuis gebracht. Een fijne ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is.”

review Odyle en Mabel

Odyle
Paard: Mabel

“Ik heb voor het vervoer van mijn paard gekozen voor Paardentaxi Kwant omdat zij vooraan staan in hun kennis over paarden en het vervoer daarvan. Paardentaxi Kwant denkt met de klant mee en houdt daarbij het welzijn van het paard op nummer 1. Paardentaxi Kwant denkt in oplossingen, niet in problemen!”

review Cassandra en Curry

Cassandra
Paard: Curry

“Enige tijd geleden zijn wij met onze 3 paarden verhuisd van Heerhugowaard naar Bergen. We hebben oa een trekpaard van toen 3 jaar. Dit paard was nog bijna niet met de trailer geweest, dus t was best spannend. Ik heb zelf mijn paard op de trailer gezet, maar dat ging niet snel en gemakkelijk. Renske bleef echter heel rustig en gaf tips waardoor mijn paard uiteindelijk zonder stress de trailer in is gegaan. Tijdens de rit heb ik het als heel prettig ervaren dat we konden meekijken met een camera. Ook rijd Renske heel kalm en vol zelfvertrouwen. Ik raad iedereen Renske aan om zijn/haar paard te vervoeren en als wij in de toekomst een taxi nodig hebben is zij de eerste die we bellen!”

review Maddy en Ruben

Maddy
Paard: Ruben

Paardentaxi Kwant bus met paardentrailer

Uw paard veilig en comfortabel laten vervoeren?

Hebt u vragen, wilt u even kennismaken met Renske of een offerte ontvangen? Paardentaxi Kwant informeert u graag over de mogelijkheden. Laat hier uw gegevens achter en we nemen binnen 24 uur contact met u op.